Voorkiemsysteem Joppe en VSS Machinebouw gaan samenwerking aan

6 januari 2021VSS Machinebouw en Voorkiemsysteem Joppe uit Melissant (ZH) bundelen de krachten en gaan vanaf heden een samenwerking aan. VSS Machinebouw specialist in grondbewerkingsmachines en oogst techniek voor aardappels en uien, neemt de productie en ontwikkeling over van WIFO BV, die voorheen deze activiteiten voor Joppe verzorgde.

Directeur Arjan Verpoorte laat weten: “De producten van Joppe passen in het productenpakket van VSS Machinebouw. Wij zijn met onze producten zoals selectiewagens, voorraadrooiers en bewaartechniek, vertegenwoordigd bij de telers waar ook het voorkiemsysteem toegepast wordt.

Op termijn zal ook de marketing en verkoop buiten de Benelux en de EU verder door VSS Machinebouw uitgebreid worden. Door het dealer netwerk van VSS, kunnen klanten door heel Europa en daarbuiten toegang krijgen tot deze specifieke teelt methode. De eerste orders voor Nederland en Frankrijk zijn inmiddels in productie en zullen binnenkort worden uitgeleverd.

Joppe zal de verkoop van het voorkiemsysteem in de Benelux en buiten de EU voor haar rekening nemen.
Door de samenwerking met VSS verwacht Joppe mogelijkheden voor een verdere groei. Door het verbod op chemische middelen voor loofdoding, kan het gebruik van het voorkiemsysteem het verschil maken in het najaar bij het oogsten. Voorkiemen staat aan de basis van gecontroleerde fysiologische veroudering. Het gewas is 10-14 dagen eerder. De opbrengst is goed en andere middelen voor loofdoding hebben een beter effect.

voorkiem

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Voorkiemsysteem Joppe of VSS Machinebouw BV.

Joppe Pregerm BV
Nolleweg 3
3248 LE Melissant
+31 187 601212
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
www.voorkiemen.nl

VSS Machinebouw BV
Ovezandseweg 6a
4436 RE Oudelande
+31 113 567050
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
www.vssmachinebouw.com