Skip to main content

AARDAPPELOOGST TECHNIEK

ALLE VSS AMAC AARDAPPELOOGST TECHNIEK PRODUCTEN

CAPACITEIT EN KWALITEIT DOOR VOORRAADROOIEN

In de aardappeloogst techniek leveren wij onder merknaam VSS AMAC de volgende producten: Aardappelloofklappers, diverse soorten Voorraadrooiers voor aardappels en zoete Aardappelrooiers.
Het voorraadrooien van aardappels wordt de laatste jaren steeds meer toegepast. Het product wordt gerooid en in de naastgelegen rijen (zij-afleg) of zwad (middenafleg) terug op het land gelegd, en later opgeladen. De aardappelen krijgen de tijd om te drogen en kans op ziektebesmetting wordt aanzienlijk gereduceerd. Het voorraadrooien van aardappelen gebeurt zowel bij pootgoedaardappelen als bij consumptieaardappelen. Kwaliteitsverbetering en capaciteitsverhoging zijn de voornaamste redenen om te kiezen voor voorraadrooien.

GEDRAGEN EN GETROKKEN VOORRAADROOIERS MET DIVERSE OPTIES

De VSS AMAC voorraadrooiers zijn er in gedragen en getrokken uitvoering. Per machine is er een groot scala aan opties, waardoor er voor elk product én situatie altijd een passende oplossing is.
Uitvoeringsafhankelijk zijn er verschillende opties voor productopname, productverwerking, productreiniging en het afleggen van het product. Is capaciteitsverhoging een belangrijke factor? Dan kiest u voor een voorraadrooier met zij-afleg. Deze legt het product in de naast gelegen – nog te rooien – rijen neer. De rooier met oplader neemt dan het dubbele aantal rijen mee. Het is ook mogelijk om de machine uit te voeren met zowel zij-afleg als middenafleg.

MEER INFORMATIE?

Wilt u meer informatie over onze aardappeloogst techniek producten? Of op zoek naar spijlenbanden of andere onderdelen voor uw aardappelrooier? Neem dan contact met ons op of vraag uw dichtstbijzijnde VSS AMAC dealer voor meer informatie. Naast producten voor het oogsten van aardappelen, bieden wij ook producten aan voor gewasverzorging, zoals de VSS Agro Selectiewagen en VSS Agro Aardappelonderbladspuit. Maar ook voor het opslaan en bewaren van aardappelen, hebben wij producten in ons VSS Agro assortiment. Denk aan diverse maten keerwanden en de VSS Agro Bully, onze radiografisch bestuurbare bulldozer die beluchtingskanalen in bewaringsruimten reinigt.

NEEM CONTACT OP