Skip to main content

PLOEGSNEDEBEWERKING

ALLE VSS AGRO PLOEGSNEDEBEWERKINGSPRODUCTEN

GRONDSOORTAFHANKELIJKE MACHINES VOOR PLOEGSNEDEBEWERKING

De VSS Agro productlijn in ploegsnedebewerking bestaat uit verschillende typen machines. Welke machine u uit ons assortiment nodig heeft hangt volledig af van de locatie van uw bedrijf. Of eigenlijk specifieker: het hangt af van het type werkgrond waar u mee te maken heeft. Zwaardere grondsoorten, zoals zware klei, vragen nu eenmaal om een andere bewerking dan lichtere grondsoorten, zoals zand.
Zo is de VSS Agro Ploegvorendrukker geschikt voor lichte grondsoorten. Voor de middelzware grondsoort adviseren we de VSS Agro Snedemixer te gebruiken. Daarnaast is deze machine ook geschikt om een eerste voorbewerking mee uit te voeren bij zwaardere grondsoorten. De zwaardere grond bewerkt u met de VSS Agro Furrow Disc en de VSS Agro Front Furrow Disc.

SNIJDEN, VERDELEN EN AANDRUKKEN DOOR VSS AGRO MACHINES

De verschillende VSS Agro machines in ploegsnedebewerking hebben een aantal zaken gemeen: ze verdelen en snijden de ploegsneden tijdens het ploegen en maken de grond zaaiklaar. Daarnaast zijn alle machines te gebruiken aan of naast de ploeg. Hierdoor verkrijgt u in één werkgang een optimaal zaaibed en is de kans op nabewerking minimaal. De Ploegvorendrukker drukt de ploegsneden nog extra aan en bevorderen hiermee de gelijkmatige opkomst na het zaaien. Hoe dat precies werkt? Door de bewerking in combinatie met het aandrukken remt de capillaire werking, het omhoog komen van vocht uit de bodem, tijdelijk af. Hierdoor ontstaat er meer vocht in de aangedrukte laag waar de zaadjes moeten gaan ontkiemen.

MEER INFORMATIE?

Bent u op zoek naar een bepaalde machine in ploegsnedebewerking? Of wilt u advies voor de meest geschikte machine voor uw situatie? Neem gerust contact met ons op of laat u adviseren door één van onze VSS Agro dealers bij u in de buurt. In het VSS Agro productenpakket vindt u ook nog machines voor de najaarsgrondbewerking, zoals onder andere de Schijveneg, de Bouwvoorlifter en de Voorzetwoeler. En ook op het gebied van voorjaarsgrondbewerking hebben wij een reeks aan machines in ons assortiment, zoals de VSS Agro Zaaibedbereider en de VSS Agro Frontbereider.

NEEM CONTACT OP