Skip to main content

Borselse burgemeester Dijksterhuis loopt stage bij VSS Machinebouw

Vandaag hadden wij een heel bijzondere stagiair in onze fabriekshallen rondlopen. Niemand minder dan de burgemeester van gemeente Borsele, Gerben Dijksterhuis, liep een ochtend stage bij VSS Machinebouw. In het kader van zomerstages lopen de burgemeester en verschillende wethouders een dagdeel mee bij Borselse bedrijven. Vandaag aan ons de eer!

Burgemeester Dijksterhuis gemeente Borsele op stage bij VSS Machinebouw

Rondje door kantoor en fabriek

We begonnen de stage met koffie en een korte introductie over VSS Machinebouw en de merken VSS Agro en VSS AMAC. Gevolgd door een rondleiding door het kantoor en de fabriek. Even een korte pauze met een bolus en nog een bakkie koffie en we konden door met het volgende item op het programma: langs engineering, inkoop en werkvoorbereiding. Hoe komt het ontwerp van een machine tot stand en welke wensen hebben onze klanten? En hoe zorgen we ervoor dat de machines daadwerkelijk geproduceerd worden? Daar blijkt behoorlijk wat teken- en rekenwerk in te zitten. En ook de Excels met onderdelen en planningen leken onze nieuwe stagiair behoorlijk complex.

 

Handen uit de mouwen in VSS overall

Burgemeester Dijksterhuis gemeente Borsele op stage bij VSS Machinebouw

Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken in de fabriek. Maar eerst nog een VSS overall en werkshirt aan. Net als elke stagiair en nieuwe zaterdaghulp, moest ook burgemeester Dijksterhuis eraan geloven: eerst spijlenbanden maken!
Eenmaal geslaagd voor de spoedcursus spijlenbanden maken, kon het échte monteren beginnen. Markeringsborden bevestigen aan een nieuwe serie uienladers. Collega’s Tom en Lars leggen het de burgemeester uit, maar bespreken ook hobby’s, lokale evenementen en de woningmarkt in Borsele. Na een frietje en een snack tijdens de lunchpauze (want vrijdag = frietdag bij VSS), was het tijd om de machine samen met Jeroen te testen. Doet alle verlichting het? Draait de mat van de machine naar behoren? De checklist wordt nagelopen op elk puntje.

Blijft burgemeester Dijksterhuis ‘plakken’ na de stageperiode?

En dan is het bijna 13 uur en zit de stageperiode van burgemeester Dijksterhuis er alweer op. Daar waar veel stagiairs na hun stage ‘blijven plakken’ bij VSS Machinebouw, kunnen we de burgemeester helaas niet verleiden om officieel in dienst te komen. De plicht, de ambtsketting en het gemeentehuis roepen (hem) natuurlijk…

 

Wij vonden het in ieder geval een leuke ochtend en bedanken burgemeester Dijksterhuis en gemeente Borsele voor de aandacht die zij hadden voor VSS Machinebouw en alle collega’s.

 

Nieuwsitem gepubliceerd op: 18 augustus 2023

Leave a Reply